Brugge

Begin september ging ik een weekend naar Brugge. Hartstikke leuk, want ik houd ontzettend van reizen en Brugge had ik nog niet van mijn lijstje af kunnen strepen. Ik wilde er graag naar toe, omdat het een erg mooie stad moest zijn. Het hele centrum is ook nog eens aangewezen als werelderfgoed! Maar naast de mooie stad, bood het mij natuurlijk ook een mooie gelegenheid om daar de interieurwinkels te ontdekken. Ik had vooraf al een lijstje gemaakt van adresjes waar ik wilde kijken en had deze op het (veel te globale) kaartje gemarkeerd. Om het jullie makkelijk te maken, heb ik ze onderaan dit bericht bij elkaar gezet.

Ik begon mijn ontdekkingstocht bij Dille & Kamille aan het Simon Stevinplein 17-18. Uiteraard is dit niet de enige vestiging, want er zijn er 26 over heel België en Nederland verspreid, maar wel de moeite waard om te bezoeken. Ze hebben een prachtig ingerichte winkel met een uitgebreid aanbod aan kookartikelen, servies, potten, planten en tuingereedschap, badartikelen, sfeermakers, stationary en kinderspeelgoed.

Dille & Kamille

Vervolgens liep ik door naar Callebert (Wollestraat 25), wat met recht een designwinkel genoemd mag worden. Producten en meubels van Vitra, Fatboy, Iitala, Serax en Joseph Joseph zijn volop vertegenwoordigd. Er is zelfs een Vitra museum(pje) aanwezig en op de bovenste verdieping is een kunstafdeling ingericht. Tenslotte is er een aparte kinderafdeling met het mooiste speelgoed, kleding en meubels. Je kan hier uren rondsneupen.

De volgende stop was bij At Home aan de Eiermarkt 4. Dit is een giftshop met zowel moderne en trendy artikelen als kitscherige en bling bling items. Je vindt er merken als Kitsch Kitchen, Happy Lights (vergelijkbaar met de cottonballs uit mijn vorige blog), Umbra en Handed by.

Tegenover At Home zit Frederiek van Pamel (Eiermarkt 3), een winkel waar je mond van open valt. Hier vind je ontwerp, advies en maatwerk voor interieur en tuin. Naast de meubels en sfeerartikelen worden er ook bloemen verkocht. Dit alles vindt plaats in een prachtig ingerichte winkel. Alsof je rondloopt in een zaal van een paleis met daarbij heerlijke geuren van de bloemen en kaarsen. Een echte aanrader!

Frederiek van Pamel

De laatste stop was de conceptstore Gouts et Couleurs aan de Ezelstraat 5. Helaas was deze gesloten, dus ik heb alleen even door de etalage kunnen gluren, maar dat beloofde veel goeds. Ze verkopen vooral Scandinavische producten van Hay, Muuto, Bloomingville, Studio Snowpuppe, Ferm Living, HK Living en Norman Copenhagen. Daarnaast geven ze kleur- en stylingadvies en doen ze interieurontwerp en vastgoedstyling.

Vijf interieurwinkels in Brugge

Vijf interieurwinkels in Brugge

Een gedachte over “Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s